Järjestä:

Rottinkikalusteet

Perinteinen rottinki on ajaton ja ekologinen valinta pihalle. Meiltä löydät rottinkikalusteet suurella valikoimalla ja edulliseen hintaan. Rottinkikalustot valmistetaan käsityönä pääsääntöisesti Indonesiassa, josta valtaosa maailmalla myytävistä rottinkikalusteista tulevat. Rottingille ominaista on materiaalin värivaihtelut sekä käsityön jälki, joka tekee jokaisesta tuotteesta yksilöllisen ja omanlaisensa.

Rottinkiryhmät ovat tuotteita, joissa käytetään täysin pyöreää ja halkaistua rottinkia tuotteen mallin ja ulkonäön mukaisesti. Valtaosassa punos on "kubu"rottinkia, joka on sitkeä, suoalueen alla kasvanut materiaali. Kubupunoksen väri vaihtelee harmaasta vaaleanruskeaan, mikäli punosta ei ole erikseen värjätty. Aitoa rottinkikalustoa tulee hoitaa varsinkin kuivina talvikausina, esimerkiksi suihkepullolla kostuttamalla. Rottinkituolit ja rottinkipöytä eivät kestä vettä kuten polyrottinkiset kalusteet, joten muistathan, että rottinkikalustetta ei saa koskaan jättää ulos vesisateeseen. Katso kauniit tuotemallit!

Rakastu rottinkiin! Rottinki on taas materiaalina suosiossa. Ihanista luonnonrottinkituotteista löytyy vaihtoehtoja moneen sisustukseen. Rottinkikalusteet tuovat pehmeyttä ja lämpöä kotiisi.

Rottinkihuonekalut ovat myös ekologinen ja ajaton materiaalivaihtoehto, jonka vuoksi materiaalin käyttö on oikea ekoteko. Rottinki on lajikkeena nopeasti uusiutuva materiaali ja rottinki myös tuottaa enemmän happea kuin muut puulajit. Rottingin sadonkorjuu suoritetaan käsityönä, ilman ilmastoa saastuttavia koneita. Myös rottinkikalusteet valmistetaan käsityönä.

Huippukalusteelta löydät rottinkikalusteet monipuolisesti. Valitse esimerkiksi haluamasi rottinkipöytä, ja yhdistä siihen haluamasi rottinkituolit. Rottinkisohva on kaunis yksityiskohta kotiin sekä pihalle. Myös esimerkiksi lampunvarjostimia on saatavilla rottinkisina. Tutustu myös rottinkisiin pihakalusteisiin!

 

Ominaisuudet:

Muistathan ettei rottinki ei ole luonnostaan virheetön materiaali eli siihen kuuluu materiaalissa olevat värivirheet, halkeamat ja mahdolliset katkeamiskohdat. Esimerkiksi halkeamat näkyvät selviten maalatussa rottingissa joka on tuotteen ominaisuus. Luonnonvärisessä rottingissa näkyy taas selviten värierot, eli punoksessa voi olla tummempia, lähes mustia kohtia ja vaaleampia kohtia. Punoksessa oleva ”värivika” tai halkeama ei vaikuta tuotteen kestävyyteen tai käytettävyyteen. Katkenneen rottinkipunoksen voi halutessaan liimata yhteen pikaliimalla tai laadukkaalla puuliimalla.

 

Hoito:

Rottinkia tulee luonnonmateriaalina myös hoitaa, eli se tarvitsee kosteutta pysyäkseen kestävänä. Rottinkia on hyvä kostuttaa aika-ajoin esimerkiksi suihkepullolla tai tarvittaessa tilassa voi käyttää ilmankostutinta. Rottinki kalustetta ei saa jättää vesisateeseen. On myös huolehdittava ettei kesällä paahtava aurinko pääse kuivuttamaan tuotetta liikaa jolloin varsinkin maalatuissa pinnoissa maali voi halkeilla pois ja luonnonvärinen rottinki harmaantua. Ravistuneen ja halkeilleen maalipinnan voi helposti uudelleen maalata esimerkiksi spray maalilla pinnan puhdistuksen jälkeen. Katkenneen rottinkipunoksen voi halutessaan liimata yhteen pikaliimalla tai laadukkaalla puuliimalla. Rottinkisen istuintuolin käyttöikää lisäät istuinpintaa suojelevalla tyynyllä tai pehmusteella.

 

Puhdistaminen:

Rottinkikalusteen voi puhdistaa pyyhkimällä kostealla liinalla johon tarvittaessa voi laittaa mietoa, neutraalia pesuainetta. Jos on tarpeellista käyttää pesuainetta, suosittelemme mahdollisimman luonnollisia puhdistusaineita.

 

Ladataan...