Järjestä:

Matot

Matto luo lämmintä tunnelmaa tilaasi ja auttaa pitämään myös kodin siistinä, se pehmentää askelia ja vaimentaa ääniä. Matot tuovat kotiisi mukavuutta!

MITEN VALITSEN OIKEAN KOKOISEN MATON?

Olohuoneessa matto kokoaa istuinryhmän yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Matto sijoitetaan aina pitkä sivu sohvan suuntaisesti. Maton lyhyet reunat voivat jäädä n. 10 cm nojatuolien ja sohvan reunasta tai mennä niiden alle. Ruokailuryhmän alle oikea maton koko on pöydän koko + 60 cm jokaiselle tuolisivulle, jotta tuolin liikuttaminen ei kuluta ja nosta ylös maton reunaa. Suositeltava maton etäisyys seinästä on n.30 cm, jolloin lattia muodostaa matolle kehyksen.

SOPIVA MATTO JOKAISEEN TILAAN

Jos huoneeseen sijoitetaan useita mattoja, niiden tyylin tulisi olla yhteensopiva ja niissä tulisi mielellään olla ainakin yksi yhteinen väri. Jos esim. pöytä peittää maton keskuskuvion tai tärkeän osan kuviosta, on viisasta valita lasipöytä. Jos huonekalut peittävät olennaisen osan matosta, on viisasta valita all-over-design eli tasainen kuvio. Matto ei vahingoitu siitä, että sen päälle tulee raskaan huonekalun paino, mutta on viisasta siirtää huonekalua hieman aika ajoin. Jos huonekalun jalat ovat terävät tai karkeat, huopatassu on paikallaan. Maton alta puulattiaa ei saa vahata, sillä vaha voi jättää jälkiä mattoon. Jos matto ei pysy paikallaan, on suositeltavaa käyttää liukuestemattoa sen alla. Kuosin, värin ja koon lisäksi on huomioitava maton materiaalin sopivuus kyseiseen tilaan. Eteisen ja keittiön maton on hyvä olla tukevaa villaa. Luonnostaan rasvainen villa hylkii likaa, on lämmin, ei sähköisty eikä ole paloherkkä. Myös silkki on kestävämpää kuin luullaan. Silkki ja kiiltävä villa sopivat olohuoneeseen, erityisesti jos kalusteet ovat kiiltävää puuta. Silkkimatto makuuhuoneessa lisää erityistä ylellisyyden tuntua. Naru ja sileäpintainen puuvilla ovat hyviä valintoja pelkistetyn sisustuksen ystävälle samoin kuin pölyallergikoille.

Ladataan...